Gustav Vasa – den skoningslöse frihetskämpen

Nationaldagen närmar sig. Den 6 juni firar vi till minne av när Gustav Vasa valdes till kung detta datum år 1523 i Strängnäs. Under nationaldagen är det därför viktigt att dra oss till minnes och dra lärdomar av vår landsfader. Våra fiender har ständigt försökt svartmåla Gustav Vasa. Förrädare har alltid avskytt Gustav Vasa av en enkel anledning: Han krossade dem fullständigt. Kompromisslöshet var ett av Gustav Vasas mest framträdande karaktärsdrag.

Gustav Vasas intåg i Stockholm 1523

Carl Larssons målning ”Gustav Vasas intåg i Stockholm 1523″.

Hade Gustav Vasa levt idag skulle han inte ha brytt sig om ifall han blev kallad rasist. Han hade kastat ut främlingarna från svensk jord utan att tveka. Den mjuka, toleranta inställningen till mångkulturen måste bort till varje pris. Det finns nationalister som inbillar sig att våra motståndare kommer acceptera oss så länge vi dansar efter deras pipa och tar avstånd från rasism. Det är ett misstag att söka bekräftelse på det viset. De politiskt korrekta ler föraktfullt åt de nationalister som krälar framför dem och försöker vara dem till lags. Vår moraliska kompass får aldrig styras av fiendens verklighetsfrämmande åsikter. Den ska utgå ifrån vad som är gynnsamt för oss som folk: Det som är bra för oss är moraliskt riktigt och det som är dåligt för oss är moraliskt felaktigt.

Vi måste inse att vi inte delar våra fienders ”moral”. Deras ideal är en lydig liten träl, likt dem själva. Män som Gustav Vasa är deras största mardröm: En rakryggad svensk som tar för sig och inte räds de som när sig på vårt folk, och som istället driver ut dem ur landet och ställer förrädarna i vårt rike inför rätta. Han hade aldrig kunnat leda folket om han hade vikit sig för sig för svenskfientliga intressen och kompromissat. Det hade varit omöjligt. Det ska nationalister dessa dagar dra lärdom av. Vi ska inte bry oss om vad de politiskt korrekta säger. Istället ska vi följa vår egen moraliska kompass.

Sverige åt svenskarna!

Sverige åt svenskarna!

Hårda tider behöver hårda beslut. Detta århundrade kommer kräva starka ledare som inte låter sig påverkas av destruktiv tolerans. För vi är intoleranta – precis som Gustav Vasa accepterar vi inte förräderi. Och likt honom ska vi krossa våra fiender lika skoningslöst!

 

Läs även:
-
Vi behöver en ny nationaldag
- Rasister är vinnare

Hitta oss på sociala medier:
- Nyskapande på Facebook
- Nyskapande på Twitter

5 reaktion på “Gustav Vasa – den skoningslöse frihetskämpen

 1. Mycket bra o helt rätt!
  Landsförräderi kan ej tolereras.
  All antisvensk verksamhet i Sverige må stoppas.

 2. Pingback: Vi behöver en ny nationaldagNyskapande

 3. Så tydligt och väl texten beskriver källan till den kognitiva dissonans som drabbar oss alla och envar ibland i den mognadsprocess som måste genomgås.

  Jag menar den process som följer för de stolta svenskar som vaknat och vill tvätta bort den kvävande snara av politisk korrekthet. Propagandan som matats oss allt för länge nu från de lögnaktiga egennyttiga landsförräddarna i det såkallade etablissemanget.

  Tack Nyskapande för de här stärkande orden nu inser jag att jag själv låtit mig luras till att diplomatins väg skulle leda till förnuft och samförstånd, den tiden är passerad för länge sedan.
  Ha tillit kära nationalister våran tid kommer när vi likt Vasa åter kan fördriva främlingarna och ställa de ansvariga till svars!

  Väl mött där ute på slagfältet bröder o systrar ta inga fångar krossa allt motstånd precis som våra förfäder en gång gjorde.

  Låt fienden darra och åter igen bedja bönen … ”A furore Normannorum libera nos, Domine!”

 4. Pingback: Arminius och nationalismens viktigaste principNyskapande

 5. Pingback: Våga vinna likt svenska hjältar | NyskapandeNyskapande

Kommentera